Cadeaus voor een zakelijke relatie

Een zakelijk relatie zal om deze goed te houden net als een andere relatie onderhouden moeten worden met af en toe een beetje extra aandacht. Bij een zakelijke relatie kan men denken aan een uitgebreid klantennetwerk die attentie verdienen door middel van het schenken van relatie cadeaus. Een andere zakelijke relatie kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn of leverancier waar veel mee wordt samengewerkt en waar de kracht van de relatie benadrukt kan worden door relatie cadeaus te gebruiken.

Relatiecadeaus voor klanten

Relatiecadeaus die aan meerdere klanten van het bedrijf worden uitgedeeld zijn natuurlijk van een andere orde dan een bijzonder relatiegeschenk om de zakelijke band mee te verstevigen. Vaak worden cadeaus voor een zakelijke relatie in veelvoud geproduceerd en dienen ze ook een ander doel. Bij het andere doel kan men naast klantenbinding ook denken aan een uitgekiende marketingstrategie, waarbij het de bedoeling is om zo groot mogelijke naamsbekendheid te verkrijgen door gebruik te maken van beperkte middelen. Het is ook niet voor niets dat vele voorwerpen die in het dagelijks leven gebruikt worden voorzien zijn van een bedrijfslogo of andere opdruk met de naam van het bedrijf erop en eventueel vermelding van een aanwezige website. Bij cadeaus voor een zakelijke relatie kan men denken aan bijvoorbeeld een pen met opdruk of een aansteker voorzien van de naam van het bedrijf.

Voorbeelden van relatiecadeaus

Om enkele ideeën op te doen is het handig als men gebruik kan maken van een aantal voorbeelden van cadeaus voor een zakelijke relatie met een bijzonder of origineel karakter en om hierbij behulpzaam te zijn zullen hieronder dan ook enkele ideeën worden aangedragen.

  • Een bijzonder fraai geschenk om de goede band te benadrukken kan bijvoorbeeld een goed fles wijn zijn, maar dan met een etiket die bedrukt is met het bedrijfslogo een voorzien van een persoonlijke boodschap.
  • Een diner aanbieden is ook een vorm van een relatiecadeau aanbieden, maar alleen een diner is misschien niet voldoende en daarom kan er om de feestvreugde te verhogen een limousine met chauffeur worden geregeld die de zakelijke partner vanaf het werk of van huis afhaalt en naar de plaats van bestemming zal brengen.
  • Eigenlijk zijn er oneindig veel mogelijkheden denkbaar met betrekking tot cadeaus voor een zakelijke, maar een heel origineel cadeau is toch wel het laten ontwerpen en realiseren van een kunstvoorwerp. Dit kan zijn in de vorm van een bronzen beeld, maar een schilderij is natuurlijk ook een blijvend geschenk.
  • Bij het geven van een geschikt relatie cadeau is het handig om te weten op welk gebied de interesse ligt van de betreffende persoon. Als er een hobby of sport beoefend wordt kan het aan te raden zijn om relatie cadeaus in die richting te zoeken. Dan weet men zeker dat het cadeau succesvol wordt ontvangen. Om een voorbeeld te geven kan men denken aan iemand die van golf houdt een dag uit te nodigen op een golfbaan.

Zakelijke relatie en cadeaus

Veel bedrijven en ondernemers zijn gewend om relatiecadeaus te ontvangen en het is dan ook zaak om zich te onderscheiden ten opzichte van de andere bedrijven. Door bijvoorbeeld met een origineel en persoonlijk cadeau te komen waar over na is gedacht, zodat men kan zien dat er daadwerkelijk aandacht aan is besteed. De persoonlijke aandacht is dan ook een sleutel tot succes omdat het ontvangen van een relatiecadeau dat zich onderscheidt van de rest langer in de herinnering zal blijven.

Top aanbieders

1 coolblue
2 bol.com
3 mediamarkt
4 wehkamp
5 bcc
6 zalando
© geschenkplein.nl 2024 Privacy & Disclaimer | Geschenkpartners | Kerstpakketten voor relaties | / Sitemap