Een gepast cadeau voor een jubileum

Een jubileum kan gevierd worden omdat iemand bijvoorbeeld al 25 jaar in dienst is van hetzelfde bedrijf, maar het kan ook een feest inluiden van een huwelijk dat al vijftig jaar stand heeft gehouden. Er zijn dus meerdere gelegenheden denkbaar waarop een jubileum van toepassing is. Bij een jubileum hoort natuurlijk een cadeau en het hangt onder meer van de persoon af waarvoor gekozen zal worden. Er zijn vele mogelijkheden met betrekking tot het vinden van een passend geschenk.

Jubileum en soort cadeau

Het soort cadeau dat gekozen zal worden zal niet alleen afhankelijk zijn van de persoon die het jubileum te vieren heeft, maar heeft ook te maken met het soort jubileum dat er gevierd gaat worden. Zo zal er voor een echtpaar dat het jubileum viert van het vijftig jaar getrouwd zijn een ander passend cadeau gezocht worden dan voor een energieke, vlotte man die Abraham gaat zien en het jubileum van de vijftigste verjaardag gaat vieren. In de laatste situatie worden er veelal ook leeftijd gerelateerde grappige cadeaus gegeven, die voor veel hilariteit kunnen zorgen.

Voorbeelden van een cadeau voor een jubileum

Aangezien niet iedereen even creatief en origineel is bij het bedenken van een cadeau is het handig om aan de hand van een aantal voorbeelden van een cadeau voor een jubileum op een idee gebracht te worden. 

  • Een leuk jubileumcadeau met een link naar het verre verleden is een krantenexemplaar te geven van het geboortejaar van de betreffende persoon of de datum die van belang is voor het jubileum. Uiteraard wordt de krant voorzien van een certificaat en kan er gekozen worden uit verschillende manieren om de krant op een luxe wijze in te pakken.
  • Een heel bijzonder cadeau is een kunstvoorwerp te laten maken met een thema die van toepassing is op de jubilaris of zonder thema, maar voorzien van een gedenkplaatje. Hierbij kan men denken aan een bronzen beeldje, maar kan er ook een beeldhouwwerk gemaakt worden.
  • Een cadeau voor een jubilaris wordt vaak gegeven in de vorm van een sieraad, waarbij men kan denken aan een horloge of een zakhorloge met inscriptie. Voorheen werd dit cadeau standaard gegeven, maar ook nu in deze tijd zal de jubilaris het cadeau dankbaar in ontvangst nemen.
  • Een ander voorbeeld waarbij men dagelijks herinnerd zal kunnen worden aan het jubileum is het geven van een fraaie spiegel, met daarin een tekst of afbeelding gegraveerd die betrekking heeft op het jubileum.
  • Voor een echtpaar dat een jubileum gaat vieren is het altijd bijzonder als er een familiefoto cadeau wordt gegeven. Een andere mogelijkheid is om een familiefoto te laten naschilderen.

Cadeau zoeken op een website

Voor het zoeken naar een cadeau kan men gebruik maken van de verschillende cadeauwebsites die er bestaan en die onder meer jubileumcadeaus in het assortiment hebben. Het voordeel van het bezoeken van een of meerdere van dergelijke websites is dat er een groot overzicht verkregen kan worden van de mogelijkheden met betrekking tot het cadeau voor het jubileum en bijkomend voordeel is dat veel cadeaus online besteld kunnen worden. 

Top aanbieders

1 coolblue
2 bol.com
3 mediamarkt
4 wehkamp
5 bcc
6 zalando
© geschenkplein.nl 2024 Privacy & Disclaimer | Geschenkpartners | Kerstpakketten voor relaties | / Sitemap